Buat putri - putri kesayanganku....

Blog ini adalah khusus mengenai sharing saya dan customer2 saya yang menggunakan produk Shaklee, kisah penyusuan saya sebagai EP MOM selama 2 tahun setengah, semua memori hidupku,semua kegembiraanku, kedukaanku,obsess ku dalam menghayati erti penyusuan,kebanggaan ku mengenai anak2 ku tersayang (Syasya Dan Qistyna) dan buat semua insan-insan di luar sana yang ingin berkongsi pengalamanku...Semoga setitik dakwat mampu membuat sejuta manusia berfikir tentangnya...


Sahabat2 kesayangan ummi

Doa (Ya Allah...Kabulkan Doa Kami)..

Bismillahirahmanirrahim...Ya Rahman Ya Rahim Ya Allah..Kurniakan rahmat dan kasih sayangMu ke atas kami..Berikan faedah dan kebaikan ke atas semua sahabat yang mengunjungi blog ini, kuatkan ikatan persahabatan dan ukhuwah kami dalam keberkatan Mu, murahkan rezeki kami, permudahkan lah semua urusan kami, kabulkan lah semua permohonan kami, panjangkan usia kami agar kami dapat beribadat kepada Mu dan hidupkanlah dan matikan lah kami dalam cahaya keimanan dan keredhaan Mu...amin...ya rabbalalamin...

Montage Group Intifada

Selasa, 26 November 2013

Ada bukti ke Shaklee ni halal???

Salam sayang semua...sebenarnya ramai yang bertanyakan tentang perkataan 'Gelatine Bovine' yang terdapat pada botol Lecithin...ada yang tertanya2 ttg status halal produk ini...

So, bagi menghuraikan semua persoalan...berikut ummi copy hasil kajian yang dibuat oleh sahabat ummi , Hanis Amin mengenai perkara ini...Special thanks to Genki Momma, Hanis Amin dan Norita Mohd Idris...

Baru-baru ni bila saya baca tulisan pada botol OmegaGuard, dan perasan ianya ditulis
Manufactured by : Banner Pharmacaps (Canada) Ltd., 5807 47th Ave, Olds, Alberta, T4H1S7,Canada.

Manufactured for : Shaklee Corporation, Pleasonton, CA 9588 USA

Lantas saya terus teringat, suatu ketika dulu timbul isu tentang Halal-Haram bovine gelatine Shaklee bila ada seorang sahabat menjumpai satu blog yg mengandungi surat ditulis kepada Shaklee Canada tentang kehalalan bovine gelatine Shaklee. Pada masa tu, saya terfikir ‘Kenapa la orang itu pergi jauh-jauh bertanya pada Shaklee Canda sedangkan dia boleh bertanya pada Shaklee Malaysia’. Bila nampak tulisan di atas terus terfikir, mungkin ini penyebabnya, kerana tulisan di botol Shaklee bahawa ianya dibuat di Kanada. Kandungan blog tersebut menyatakan, Shaklee Canada tidak menjamin bovine gelatinenya halal tanpa mengetahui penghasilan vitamin Shaklee bagi setiap negara adalah berbeza.

Ketika itu, saya benar-benar yakin dengan kehalalan Shaklee kerana salah seorang upline saya pernah pergi ke kilang Shaklee di US dan melihat sendiri cara penghasilannya. Tetapi bila menjumpai OmegaGuard dihasilkan di Kanada, terus saya tersentak. Saya periksa kembali semua produk Shaklee saya. Semua produk yang dari softgel seperti Lecithin, OmegaGuard dan Vitamin E dihasilkan dari Kanada. Manakala, produk yang lain dihasilkan dari US. Walau bagaimanapun, capsul dari bovine gelatine ini tidak dihasilkan oleh Shaklee Canada tetapi oleh Banner Pharmacaps (Canada) Ltd.

Lalu, saya pun terus mencari tentang syarikat Banner Pharmacaps. Rupanya ia adalah syarikat penghasilan barangan pharmaceutical dan nutrition terbesar di dunia. Masih tidak berpuas hati, saya mencari lagi dan menjumpai no telefon Banner Pharmacaps Canada. Saya cuba telefon tetapi talian ditutup. Bila check waktu dunia, rupanya di Kanada jam menunjukkan pukul 6 pagi. Manalah ada customer service yang nak layan.

Pencarian diteruskan dan menemukan saya dengan Halal Consumer Magazine, A Publication of Islamic Food and Nutritional Council of America (IFANCA). Dan menemui hasil di bawah.
Alhamdulillah, Banner Pharmacaps, Canada disahkan halal oleh IFANCA. Saya tak pasti tentang cawangan Banner Pharmacaps yang lain, yang penting Banner Pharmacaps Canada yang menghasilkan Shaklee disahkan HALAL. Pencarian diteruskan dengan hasil di bawah
Apa pula kata Presiden Banner Pharmacaps US, Dr. Roger Gordon?
Manufacturers are also becoming more sensitive to consumer needs by providing a wider selection of capsule choices that meet specific dietary requirements. Due to the global nature of the marketplace it has become increasingly important to understand the special needs of consumers. For example, the Halal two-piece capsules made by Capsugel meet the specific dietary needs of its Muslim customers and the capsules are certified as Halal by the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA). Further, capsules meeting Kosher needs are also available.

* source
-----------------------------------------------
Itu dia hasil penyelidikan rakan saya. Sekarang saya lebih yakin bahawa yang produk Shaklee Malaysia adalah HALAL. Seperti saya nyatakan di atas, produk untuk setiap negara adalah berbeza. Mari lihat contoh-contoh produk Shaklee yang dipasarkan di beberapa negara. Kita lihat untuk soy lecithin.
SHAKLEE AMERIKA



SHAKLEE JAPAN
















SHAKLEE MALAYSIA
SHAKLEE CANADA


















Inilah bukti walaupun di bawah satu jenama SHAKLEE tapi produk yang dipasarkan berbeza mengikut negara itu.

Jika anda berkesempatan melawati laman web Shaklee bagi setiap Negara di atas, senarai produk yang dipasarkan juga berbeza. Tidak semua produk di US akan dipasarkan di Malaysia. Ini menunjukkan Shaklee hanya memastikan barang yang halal untuk pasaran Malaysia.

Oleh itu, janganlah berasa was- was dengan status produk Shaklee.

Saya sendiri berpengalaman 6 tahun di negara Jepun. Jadi saya akan bertanya kepada Shaklee Jepun untuk membeli produk di Negara Jepun bukannya dengan Shaklee Malaysia kerana Shaklee Malaysia tidak tahu produk yang dipasarkan di Jepun.
Sebagai bukti, inilah sijil halal terbaru yang di keluarkan kepada produk shaklee Malaysia..
Sijil terbaru yang di keluarkan kpd Shaklee (M)
  
Dan ini pula adalah pengiktirafan yang diberikan oleh JAKIM ke atas ISA...

By the way, ummi harap penerangan ini dapat meleraikan kekusutan dan soal jawab yang bermain2 di fikiran kalian...so, kesimpulannya ummi yakin bahawa produk shaklee yang di hasilkan di Malaysia ini memang terbukti HALAL...INSYA ALLAH...

Salam sayang dan ukhuwah,






 




Nadiah Khamis (Kak Nadia)
Pengedar Sah Shaklee Sg Petani dan Pulau Pinang 
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber)

nadeeyya_kk@yahoo.com

Selasa, 19 November 2013

Kecil2 Cili Padi...Tapi Ramai Sukakannya!!!!

Salam sayang semua...hari ni nak cerita tentang apa ek...hehehe...mood sudah mari...sambil update blog sambil makan dan minum...macam biasa sebab tgh dalam mood 'berdiet' memang kena minum air kosong je laaa..huhuhu...tapi x pe la kan...bagus kan untuk kesihatan...:-) Kurangkan manis dalam minuman, tambahkan manis dalam senyuman...hehehe...camni boleh...ekekeke..

Plingg!!!Idea sudah mari...Tgh teguk2 air kosong ni teringat...lama dah tak share kan tentang GET CLEAN WATER PITCHER!!!Menatang apa pulak tu...terbelit lidah nak menyebutnya...hehehe...

Inilah dia mendanya...Tadaaaa...

Selalunya, kita tengok penapis air kan jenis yang terus bersambung dengan pili air...haaaa...pernah jumpa yang dalam bentuk camni???Tak de kan...Takkan nak cabut pulak penapis air yang kat pili air tu pastu bawak pergi sana sini...hihihi...

Tapi, yang ni memang serius BESTTT!!!Boleh bawa ke sana sini...Mudah sesangat!!!

Eh, nanti dulu...bila dah guna, rupanya bukan setakat boleh usung gi sana sini je...banyak lg yang penapis ni bagus berbanding yang melekat kat pili air tu...Tak Caya???Percayalahhhh(Owhh, dah mcm Dato Ct pulakkk)...

Ok, ummi nak tanya...berapa selalu korang beli penapis air yang selalu kita tgk melekat terus di pili air tu???
Biasanya yang jenis mcm ni kan...

Atau pun yang jenis penapis air yang mcm ni...
Haaa...mana yang korang boleh usung sana sini...hehehe...sebab tu ummi suka dengan yang ini...mcm jug air...pastu boleh bawa ke sana sini...Memang best kan:-)

Berbalik pada soalan tadi tu..Berapa harga2 bagi penapis air biasanya???

Setau ummi, paling murah pun sekitar RM 500++ ke atas (jenis yang berjenama dan berkualiti) dan kebiasaanya melebihi ribuan ringgit...

Tau tak ummi beli penapis air Shaklee ni berapa ringgit??? Hanya RM460 WM/RM483 EM sahaja...DAN JIKA KALIAN ADALAH CUSTOMER UMMI, MEMANG HARGA YANG ISTIMEWA DARI INI YANG AKAN UMMI BERIKAN!!!WAHHHH!!!hehehe

Mesti ada yang cakap, ala...apa susah2...beli jek mineral water kat kedai...tak yah susah2...murah pun murah...eh, betul ke murah???Ce tengok...ni ummi dah kira dan congak2...


Dengan membeli Set ini, kalian akan mendapat 3 filter tambahan...
Calculation : 1 filter ini boleh menapis lebih kurang 80 gallon air
So, 80 X 3 filter = 240 gallon
240 gallon = 908.25 liter 

Katakanlah sebotol air mineral besar (1.5 liter) berharga RM 2.00 sebotol
So, anggaran 908.25 liter air adalah bersamaan 606 botol air mineral bersaiz besar!!!!
606 botol X RM 2.00 sebotol = RM 1,212.00 

Whatttt??? Ini bermakna jika kalian menggunakan penapis air ini kalian akan berjimat SEBANYAK 3 KALI GANDA PENGURANGAN KOS...SEE????Saper kata beli mineral water murah???


Ada pulak yang kata..Mineral water mudah...bukak je penutup terus minum...ehhh..nanti dulu...

Camane nak pasang Water Pitcher ni?



Ambil 1 filter.
Rendamkan dalam air paip selama 1 jam.
Make sure seluruh filter tu terendam.
Sebabnya nak bersihkan habuk2 carbon.

Lepas 1 jam,
pasangkan filter ke dalam housing kit.
Fixkan filter ke housing yg kaler hijau tu.
Kemudian ketatkan housing kaler putih dgn pusingkan aje sampai ketat.


Pasangkan housing kit yg dah lengkap ke dalam pitcher.
Make sure ketat tau.

Tarik/extend air vent tube kepada laras paling maximum.
Takat air yg diisi ialah setinggi ribs kaler hijau.
nampak tak? nampak kannn....

Pasangkan penutup pitcher yg kaler putih tu.
dah boleh isi air yg nak ditapis ke dalam bukaan tu.

Sangat Mudah beb...Anak kecil ummi Syasya 6 Tahun pun boleh pasang...

Satu lg yang ummi suka sbb ianya ada petunjuk bila filter mesti di tukar... Senang nak tau bila perlu tukar filter...bukan main agak2 je...kebanyakan penapis air takde petunjuk...kena main agak2 je...selalunya si penjual akan kata...bila air tapis tu dah kecil maknanya kena tukar la tu...ishhh...mcm tu pulak...so, dgn adanya petunjuk ini bg ummi lbh selamat dr main agak2 je...


Malahan ummi perhatikan untuk menapis air sehingga memenuhi satu jag hanya memerlukan masa yang sgt singkat sekitar 3-5 minit sahaja...dan satu jag ini boleh menapis air sekitar 2.5 liter air ...banyakkan...

apa guna meter ni ehh?
setiap kali kita buka lid untuk isi air, meter ni akan bergerak.
menandakan berapa galon air yg dah ditapis.
Kalau meter indicate 10, maksudnya dah 10 galon air dah ditapis.
Kalau indicate 80, tu tandanya filter perlu diganti baru.
Bila filter diganti baru, meter ni perlu reset ke 'Zero' semula.
Gambar ihsan http://dyanayusuf.blogspot.com

Dan inilah perbezaan antara air yang belum di tapis dan air yang di tapis menggunakan Get Clean Water Shaklee...


Sebelah kiri air yang telah di tapis dan sebelah kanan air direct dari paip..


So, pilihan di tangan anda....


Samada yang ini....

Atau yang ini...

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee dengan 'harga terbaik' boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms/wassap/viber di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.


*Jika anda ingin 'JOIN UMMI UNTUK MENJANA PENNDAPATAN BERSAMA SHAKLEE', jemput hubungi ummi segera kerana masa itu emas dan ramai dari group ummi yang telah memperolehi 4-5 angka sebulan...Anda bagaimana?Berminat???Hubungi ummi segera
di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms/wassap/viber di 012-3975808.

Salam sayang,

 



 
 


Nadiah Khamis (Kak Nadia)
Pengedar Sah Shaklee Sg Petani dan Pulau Pinang 
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber)

nadeeyya_kk@yahoo.com


Isnin, 4 November 2013

Salam Maal Hijrah:-)

Salam sayang semua...Salam Maal Hijrah!!!Semoga Tahun Baru ini memberikan sinar kebahagiaan buat semua orang!!Dan Semoga hari ini lebih baik dari semalam...

Berminat untuk mencuba VITAMIN SHAKLEE????Anda boleh SMS/wassap ummi untuk mendapatkan harga diskaun...Pembelian produk Shaklee daripada ummi, akan mendapat jadual dan TIPS EKSLUSIF untuk kesan yg optimum, juga mendapat Konsultasi PERCUMA..

Wassap/sms/call ummi di 012-3975808 sekarang!!! Atau....


email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com Atau....



Jika anda ingin ummi hantar terus ke muka pintu anda (COD), ummi adalah pengedar sah Shaklee di Sungai Petani, Kedah dan Pulau Pinang menggunakan ID 830027...DO CONTACT ME NOW!!!








 
Salam sayang, 
Nadiah Khamis (Kak Nadia) 
Pengedar Sah Shaklee kawasan Sg Petani dan Pulau Pinang
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber) 
 
nadeeyya_kk@yahoo.com

Ahad, 3 November 2013

HOTTT!!!MESTI BACA!!!BENARKAN VITAMIN SHAKLEE MAHAL???

Salam sayang semua & selamat berhujung minggu!!!Hari minggu bagi ummi adalah hari untuk bersama keluarga...sebab hari2 lain adalah hari2 yang sangat sibuk dengan urusan kerja yang tak pernah berhenti...Terima kasih buat mereka yang baru pertama kali mengunjungi blog ummi...Ahlan wa sahlan!!!

Bila bercakap tentang produk shaklee...ada antara teman2 dan sahabat2 ummi yang akan memberikan reaksi bergini...

" Ishh, shaklee tu mahal laaaa...beli vitamin kat farmasi laaaagii murahhh..."

" Vitamin shaklee ni vitamin mewahhh...aku yang pendapatan kecil ni mana lah mampu nak beli yang mahal2 ni..."

Dan bermacam2 lagi reaksi dan action setiap kali ummi bercerita tentang shaklee...

PERSOALANNYA...BENARKAH VITAMIN SHAKLEE MAHAL???Jom kita lihatt...

Ummi suka ambil contoh vitamin yang kini mula mendapat tempat di pasaran!!!Permintaannya sangat tinggi setelah setahun menunggu untuk di pasarkan semula berikutan reformula dan menunggu kelulusan dari kkm...Dan sekarang ianya "OUT OF STOCK' lagi di semua branch Malaysia (tapiii...ummi masih ada stocknya kerana ummi borong bannyaaakkkk hari tu, hehehe)...Inilah vitamin yang ummi maksudkan...

Berbalik pada isu samada vitamin shaklee murah atau mahal...jom kita sama2 tgkk...


Harga runcit untuk sebotol vitamin C tersebut adalah RM 92.50 dan di dalamnya terdapat 180 biji...

Sehari badan kita hanya memerlukan sebiji sahaja vitamin c dan akan di lepaskan setiap jam sebanyak 100 mg..Ini bermakna untuk sebotol vitamin c shaklee boleh di gunakan selama 6 bulan...

Ini bermakna jika sebotol vitamin c yang berharga RM 92.50 ini di bahagikan dengan 6 bulan...

Harga untuk sebiji Vitamin C Shaklee hanya lbh kurang RM 0.51 sen sahaja!!!!! Dan dalam sebiji vit c tersebut pula mengandungi kebaikan sebanyak 7 1/2 biji buah oren!!!

Ternyata ianya Murah sahaja!!!Sedangkan kita makan sehari pun melebihi RM 10 sehari...adakah hanya RM 0.51 sahaja sehari kita tetap mengatakan ianya masih MAHAL???

Kebaikannya??? Jom lihat...

Fikir2kan lah...Mana yang lebih mahal???Adakah cukup mahal untuk anda membeli harga sebuah kesihatan!!!

Berminat untuk mencuba VITAMIN SHAKLEE????Anda boleh SMS/wassap ummi untuk mendapatkan harga diskaun...Pembelian produk Shaklee daripada ummi, akan mendapat jadual dan TIPS EKSLUSIF untuk kesan yg optimum, juga mendapat Konsultasi PERCUMA..

Wassap/sms/call ummi di 012-3975808 sekarang!!! Atau....


email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com Atau....



Jika anda ingin ummi hantar terus ke muka pintu anda (COD), ummi adalah pengedar sah Shaklee di Sungai Petani, Kedah dan Pulau Pinang menggunakan ID 830027...DO CONTACT ME NOW!!!








Salam sayang, 
Nadiah Khamis (Kak Nadia) 
Pengedar Sah Shaklee kawasan Sg Petani dan Pulau Pinang
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber) 
 
nadeeyya_kk@yahoo.com

Sabtu, 2 November 2013

Hott!!!It's A Miracle!!!!!

Salam sayang semua!!!

Masya Allah!!!Lama giler ummi tak update blog!!!Dah bersawang pun...hihihi...sejak kerja di tempat baru ni...memang tanggungjawab ummi makin berat!!Kerja pun bertambah2...hehehehe...

Sebenarnya post kali ni ummi nak share ttg small seminar yang ummi buat dengan Group Biz ummi, Intifada:-) Seronok sangat dapat berkongsi Rahsia Bagaimana Menjana Pendapatan Dengan Shaklee 4-5 angka sebulan!!!Tambah seronok bila Master Hj Roslan turut turun berkongsi Rahsia bagaimana beliau memperolehi ratus ribu sebulan!!!Wahhhhh!!!Macam tak percaya kan!!!Ratus Ribu sebulan!!!

Dulu pun ummi memang tak sangka, ummi boleh dapat income sampingan 5 angka!!!Itu sama dengan gaji ummi hampir 10 kali ganda tuh!!!Tapi berkat kuasa Allah SWT, Alhamdulillah, dengan 'secret recipe' yang betul...ummi skrg konsisten memperolehi 5 angka dan insyaallah sedang cuba memperolehi 6 angka sebulan!!!Aminnnn...

So, inilah gambar anak2, cucu cicit biz ummi yang hadir semasa seminar tersebut....Moga Allah permudahkan urusan mereka dan berikan rezeki yang hebat buat mereka sekeluarga!!!

Ini adalah sessi yang sangat santai dengan kehadiran anak2 yang turut menggamatkan keadaan...hehehehe...shaklee junior la katakan!!!Insya Allah selepas ini kami akan aturkan sessi begini di sebelah kuala lumpur pula:-)

Dan yang lebih mengharukan...ada montage group yang di tayangkan semasa seminar ini berlangsung:-)

video


So, buat anda di luar sana!!!Ummi ingin jemput kalian yang berhasrat untuk menjana income 4-5 angka sebulan...Jom join group Intifada!!!Insya Allah kalian akan di bimbing tentang cara untuk menjemput rezeki...dan anda akan di ajar bagaimana untuk bergerak mencapai impian anda Insya Allah:-)

Berminat untuk mencuba VITAMIN SHAKLEE????Anda boleh SMS/wassap ummi untuk mendapatkan harga diskaun...Pembelian produk Shaklee daripada ummi, akan mendapat jadual dan TIPS EKSLUSIF untuk kesan yg optimum, juga mendapat Konsultasi PERCUMA..

Wassap/sms/call ummi di 012-3975808 sekarang!!! Atau....


email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com Atau....



Jika anda ingin ummi hantar terus ke muka pintu anda (COD), ummi adalah pengedar sah Shaklee di Sungai Petani, Kedah dan Pulau Pinang menggunakan ID 830027...DO CONTACT ME NOW!!!











Salam sayang, 
Nadiah Khamis (Kak Nadia) 
Pengedar Sah Shaklee kawasan Sg Petani dan Pulau Pinang
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber) 
 
nadeeyya_kk@yahoo.com

Jom friend dgn kami di Facebook!!

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih kerana singgah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails