Buat putri - putri kesayanganku....

Blog ini adalah khusus mengenai sharing saya dan customer2 saya yang menggunakan produk Shaklee, kisah penyusuan saya sebagai EP MOM selama 2 tahun setengah, semua memori hidupku,semua kegembiraanku, kedukaanku,obsess ku dalam menghayati erti penyusuan,kebanggaan ku mengenai anak2 ku tersayang (Syasya Dan Qistyna) dan buat semua insan-insan di luar sana yang ingin berkongsi pengalamanku...Semoga setitik dakwat mampu membuat sejuta manusia berfikir tentangnya...


Sahabat2 kesayangan ummi

Doa (Ya Allah...Kabulkan Doa Kami)..

Bismillahirahmanirrahim...Ya Rahman Ya Rahim Ya Allah..Kurniakan rahmat dan kasih sayangMu ke atas kami..Berikan faedah dan kebaikan ke atas semua sahabat yang mengunjungi blog ini, kuatkan ikatan persahabatan dan ukhuwah kami dalam keberkatan Mu, murahkan rezeki kami, permudahkan lah semua urusan kami, kabulkan lah semua permohonan kami, panjangkan usia kami agar kami dapat beribadat kepada Mu dan hidupkanlah dan matikan lah kami dalam cahaya keimanan dan keredhaan Mu...amin...ya rabbalalamin...

Montage Group Intifada

Khamis, 5 Disember 2013

Hotttt!!!!! Penawar sakit gigi dan bengkak gusi yang paling mujarab...

Salam sayang semua...terima kasih buat yang baru pertama kali melawat ke blog ummi ni...

Baru2 ini, sebaik sahaja ummi bangkit dr tidur, ummi merasa gigi geraham ummi sakit berdenyut2...terdetik di hati ummi " Eh..ni gigi ke yang sakit atau gusi???"...So, petua orang tua-tua ummi turuti, iaitu berkumur2 dengan garam...puas ummi berkumur2 berkali2...selang beberapa minit memang terasa kebas tetapi sakit tersebut akan berbalik semula...tidak cukup dengan itu, ummi ambil pula minyak cap kaki tiga yang berangin tu, dan tuang ke atas kapas dan ummi gigit kapas tersebut dengan harapan akan mengurangkan sakit yang ummi deritai...


Malangnya, sehingga tengahari, ummi mendapati bukan sahaja sakit tersebut semakin berdenyut2 malahan ummi dapat rasakan gusi ummi menjadi bengkak dan ummi sukar utk membuka mulut apatah lg menguyah makanan...berdetik di hati ummi "Ya Allah, inilah agaknya seksa kalau sakit gigi atau gusi...memang terasa mcm nak melempang orang!!!"...


So, ummi bangkit dr pembaringan (kebetulan anak2 berada di rumah tok nya)...dan pergi ke singki untuk berkumur2 sekali lagi dengan air suam bercampur garam...tiba2 ummi terpandang Basic H yang kebetulan ummi letakkan sebotol di dapur...Terdetik sekali lagi di hati ummi..."Agak2 kalau aku kumur2 dgn Basic H ni berkesan ke tak ye"...Dan tanpa
berlengah ummi campur beberapa titik Basic H ke dalam air dan ummi kumur2 berulang2 kali...Hmmm...berbuih la pulak...hihihi...(btw Basic H ni multipurpose liquid kan)..kepelbagaian penggunaannya boleh di baca di sini...=>KELEBIHAN BASIC H


Tiba2 ummi teringat sekilas fakta yang ummi baca mengenai Vitamin E yang mana antara lain fungsi vitamin E adalah mengecutkan pertumbuhan abnormal dan melancarkan saraf...so, secara tidak langsung mungkin bengkak gusi yang ummi alami ini akan susut...so, tanpa berlengah ummi telan sebiji vitamin E dan juga ostematrix @ kalsium magnesium 4 biji...Maklumlah, kalsium adalah sgt penting dalam pembentukan darah, saraf dan tulang yang mana secara langsung antara faktor penyebab sering sakit gigi atau gusi adalah kerana kekurangan kalsium dalam tubuh...
 
Dan untuk membuatkan immune badan ummi jadi cepat bertindak balas, ummi ambil 2-3 sachet Nutriferon...


Secara jelasnya, inilah yang ummi cuba lakukan bagi mengurangkan sakit gigi @ gusi yang ummi deritai :-
1) Berkumur2 dengan beberapa titis Basic H yang di campur dgn air (ummi bubuh 2 titik je dlm segayung air)
2) Makan Vitamin E sekurang2nya sebiji sehari sebelum tidur
3) Makan ostematrix @ kalsium magnesium 4 biji sehari
4) Ambil 2-3 sachet Nutriferon sehari
5) Rehat secukupnya


Dan, syukurlah, berkat usaha tersebut, menjelang petang, gusi yang bengkak beransur2 mengempis dan sakit gigi yang berdenyut2 tadi beransur2 hilang...Malahan apabila ummi mengamalkan terus pengambilan Vitamin E, Nutriferon (sekarang ambil 2-3 sachet seminggu) dan ostematrix dalam diet seharian ummi, ummi dapati, bukan sahaja sudah lama ummi tidak menghadapi masalah ini lagi, malahan ummi dapat rasakan tahap kesihatan ummi semakin baik dari dahulu...Terima kasih ya allah atas bantuan Mu...

So, sekarang ummi akan pastikan jika perkara yang sama berulang...inilah ubat yang paling mujarab akan ummi amalkan..dan yang pastinya, ummi dapat mengelakkan pergantungan kepada ubat tahan sakit yang adakalanya memberikan effect yang kurang baik utk tubuh badan...

#update : Jika anda ingin melihat customer kami yang turut menggunakan set ini...boleh baca di sini==> Testimonial Adik Areena Zainal... (Testimonial ini di hantar pada 8/10/2014)
 

Berminat untuk mencuba VITAMIN SHAKLEE????Anda boleh SMS/wassap ummi untuk mendapatkan harga diskaun...Pembelian produk Shaklee daripada ummi, akan mendapat jadual dan TIPS EKSLUSIF untuk kesan yg optimum, juga mendapat Konsultasi PERCUMA..

Wassap/sms/call ummi di 012-3975808 sekarang!!! Atau....


email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com atau....



Jika anda ingin ummi hantar terus ke muka pintu anda (COD), ummi adalah pengedar sah Shaklee di Sungai Petani, Kedah dan Pulau Pinang menggunakan ID 830027...DO CONTACT ME NOW!!!











Salam sayang, 
Nadiah Khamis (Kak Nadia) 
Pengedar Sah Shaklee kawasan Sg Petani dan Pulau Pinang
Shaklee Independent Distributor[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap/viber) 
 
nadeeyya_kk@yahoo.com

7 ulasan:

  1. wow..best....kak nadia..rin mintak izin share yer..tq...

    BalasPadam
  2. Huhu sakit gigi la yg paling ditakuti... Nice sharing. More share ye kak.

    BalasPadam
  3. Doa Pelbagai Guna -- Hindar Kejahatan Jin, Manusia, Pembesar, Buasir, Sakit Gigi dsb.sila rujuk
    http://akumama.blogspot.com/2012/07/doa-pelbagai-guna-hindar-kejahatan-jin.html

    saya dah amalkan doa ini, Alhamdulillah sangat mujarab dan kesannya kepada saya adalah serta merta..

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Eleh,telan panadol je 2 bijik,insyaallah hilang le sakit gigi ke gusi tu.

    BalasPadam
  7. Tq sis. Nak cuba guna basic H tu lah. X tahan bengkak gusi. Gigi geraham bongsu baru nak keluar :'(

    BalasPadam

ALHAMDULILLAH!!!MISI PENYUSUAN SELAMA 2 TAHUN TERCAPAI!!!

KAK NADIA..SEORANG EP MOM (EXCLUSIVE PUMPING MOTHER)...BERPENGALAMAN MENYUSUKAN ANAK MENGGUNAKAN PUMPING METHOD SAHAJA SELAMA 2 TAHUN PENUH...MENGGUNAKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DALAM PENYUSUAN UNTUK SIHAT, BERTENAGA, POSITIF THINKING DEMI KELANCARAN PENGHASILAN SUSU (BUKAN UNTUK BANYAKKAN SUSU!!!)...ANTARANYA ENERGIZING SOY PROTEIN, ALFALFA, VITALEA, B COMPLEKS, VITAMIN C, OSTEMATRIX DAN PERFORMANCE DRINK...

SILA HUBUNGI KAK NADIA JIKA INGIN BERKONGSI PENGALAMAN PENYUSUAN ATAU KONSULTASI MENGENAI SUPPLEMENT YG DI AMALKAN:-
HP : 012-3975808
EMAIL : nadeeyya_kk@yahoo.com

**SEMUA PENGALAMAN UMMI SEBAGAI EP MOM ADA DI HIMPUN DI SINI ==> KLIK UNTUK BACA

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih kerana singgah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails