Buat putri - putri kesayanganku....

Blog ini adalah khusus mengenai sharing saya dan customer2 saya yang menggunakan produk Shaklee, kisah penyusuan saya sebagai EP MOM selama 2 tahun setengah, semua memori hidupku,semua kegembiraanku, kedukaanku,obsess ku dalam menghayati erti penyusuan,kebanggaan ku mengenai anak2 ku tersayang (Syasya Dan Qistyna) dan buat semua insan-insan di luar sana yang ingin berkongsi pengalamanku...Semoga setitik dakwat mampu membuat sejuta manusia berfikir tentangnya...


Sahabat2 kesayangan ummi

Doa (Ya Allah...Kabulkan Doa Kami)..

Bismillahirahmanirrahim...Ya Rahman Ya Rahim Ya Allah..Kurniakan rahmat dan kasih sayangMu ke atas kami..Berikan faedah dan kebaikan ke atas semua sahabat yang mengunjungi blog ini, kuatkan ikatan persahabatan dan ukhuwah kami dalam keberkatan Mu, murahkan rezeki kami, permudahkan lah semua urusan kami, kabulkan lah semua permohonan kami, panjangkan usia kami agar kami dapat beribadat kepada Mu dan hidupkanlah dan matikan lah kami dalam cahaya keimanan dan keredhaan Mu...amin...ya rabbalalamin...

Montage Group Intifada

Isnin, 31 Disember 2012

DAH TAK SAKIT LUTUT DAH???AMAZINGGGG!!!!

Salam sayang semua...Dan Selamat Menyambut Tahun Baru 2013..Hmm..nampaknya seiring dengan anjakan tahun, setiap orang memasang impian masing2..Yang pastinya, semua azam dan impian tersebut pastilah untuk menjadi yang lebih baik berbanding yang lepas...Orang kata, jangan di pandang yang telah lepas, tetapi terus melangkah ke hadapan...

Ummi???Yup..sama dengan kalian...berderet juga lah wishlist yang ummi senaraikan...Ummi dah print out dan tampal siap2 di meja komputer supaya melekat kuat dalam otak ummi dan menjadikan ummi lebih bersemangat untuk menggapai cita2 ummi tersebut...

Salah satu impian ummi(dan doa ummi setiap hari) ialah untuk memastikan ummi dan semua ahli keluarga ummi yang paling ummi sayang di kurniakan kesihatan berpanjangan supaya mudah untuk melalui hidup sebagai hamba Allah di dunia ini...Dan hasrat ummi, untuk berkongsi dan membantu semua orang di luar sana yang turut mementingkan kesihatan dan gaya hidup yang lebih sihat...Insya Allah...:-)

Kebetulan dengan kehadiran Tahun Baru ini, ramai yg dah sms dan wassap ummi..Ummi...apa pulak produk HOT SHAKLEE BULAN INI???Jeng jeng jeng...Produk ini sebenarnya baru sahaja di lancarkan pada awal Bulan Jun 2012 ini tetapi, permintaannya sangat tinggi bagi mereka yang telah cuba menggunakannya...Malahan ummi memang ada customer yang mengambilnya setiap bulan...So, ummi memperkenalkan....Tadaaaaa...JOINT HEALTH TABLET....

Ianya sangat berbaloi di gunakan bagi mereka yang mengalami masalah sendi:-


Ummi sendiri telah mencuba produk ini...Terkejut???hehehe..maklumlah, oleh kerana obesiti yg melampau dahulu, ummi sering sakit lutut dan mengalami kesukaran semasa menunaikan solat..So, bila produk ni di lancarkan..memang ummi bersyukur sangattt...

Malah, apabila sakit sendi ini semakin worst, pergerakan ummi mula menjadi tidak selesa, sukar untuk turun naik tangga dan adakalanya terpaksa berjalan terhincut2 menahan sakit setiap kali melangkah...seksa kan...

Kerana itu, kelaziman yang ummi buat...ummi akan cuba dahulu dan barulah ummi berani war2kan kebaikan produk ni...Ummi ambil produk ini sehari 2 biji bersama Omega Guard dan Ostematrix (Kalsium Magnesium) untuk kesan yang lebih maksimum...

Syukur kepada Allah SWT, selang seminggu ummi mengamalkannya secara konsisten, ummi dapati kesakitan tersebut berkurangan...jika dahulu, ummi berjalan terhincut2 menahan sakit, sekarang ummi sudah boleh berjalan dengan baik..Alhamdulillah...

Produk ini ummi kongsikan pula dengan abah kesayangan ummi...maklumlah bila sudah berumur...sakit lutut memang penyakit lazim...so, selang seminggu, abah ummi call dan cakap produk ni memang best dan minta ummi belikan untuknya setiap bulan...

Jom kita tengok apa kelebihan Joint Health Tablet ni...

1) Menyokong keselesaan sendi - Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid (AKBA-asid 3-asetil-11 keto beta-boswelik) berfungsi sebagai anti radang semulajadi.

2) Bertindak sebagai kusyen - Ekstrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan kompenan utama dalam membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.

3) Memelihara tisu penyambung yang sihat - Zinc, tembaga, mangan dan vitamin c membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang lain yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.

Malah yang lebih bestnye sbb berdasarkan Shaklee Clinical Research..kesannya boleh di rasai seawal 5 hari!!!!Best kan...

So, kebetulan...Sepanjang Bulan Januari 2013 ini, produk ini pasti akan menjadi rebutan kerana promosinya...Bukan sahaja boleh beli untuk diri sendiri, malah boleh share untuk bagi mak, ayah, tok dan sesiapa sahaja yang mengalami sakit sendi...Ini promo Joint Health Tablet untuk bulan ini...


Jangan tunggu lagi...sekarang ni banyak produk shaklee yang HOT cepat kehabisan stok...so, cepat2 grab...:-) Hubungi ummi sekarang ye...

* Testimoni ini adalah pengalaman ummi dan abah ummi sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Salam sayang,









Nadiah Khamis (Kak Nadia)
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap)

nadeeyya_kk@yahoo.com



Ahad, 30 Disember 2012

Skin Care Shaklee yang sangat HOTTTT!!!!

Salam sayang semua pembaca blog ummi...hari ini hari terakhir kita berada dalam Tahun 2012...bersemangat rasanya ummi hari ini kerana banyak juga impian2 yg di harapkan sepanjang tahun 2012 telah tercapai...esok, nampaknya kena gariskan impian baru pulak bagi Tahun 2013..:-)

Antara impian semua wanita di dunia ini adalah ingin kelihatan cantik...Tanyalah mana wanita pun, impian ini pasti terselit di sudut hati mereka tidak terkecuali ummi sendiri...hehehehe...

Alhamdulillah, Allah SWT bukan sahaja memberikan sifat anggota tubuh badan yang sempurna tetapi berkat usaha, kesabaran dan konsisten mengamalkan supplement2 shaklee yg banyak mengubah hidup ummi, syukur alhamdulillah, Allah SWT mengizinkan untuk supplement2 ini mula bertindak balas dalam memperelokkan lagi wajah ummi...Jika dahulu, agak kusam, banyak jeragat halus di muka dan kurang anjal, kini ianya menjadi lebih baik...

Malahan, bukan sekadar ummi sahaja yang dapat merasa kesannya...tetapi, pelanggan setia ummi juga turut merasa kesan baik dari pengambilan set kecantikan shaklee ini..Baru2 ini, ummi sempat berjumpa dengan adik Anis Suraya bersama ibu dan abangnya...Kata ibunya...

"Dahulu, Anis cepat alah atau gatal2 bila termakan ayam, tetapi sekarang dah ok dah...Kulit pun nampak lebih bersih dan mulus je..."

Alhamdulillah!!!!!Seronok ummi bila customer dapat hasil yang baik...

Jom tengok pula testimoni lain berkaitan set kecantikan shaklee ni...


Ni satu lagi testimonial...


Dan, inilah gambar Hani Nadhirah...

Hmmm...apa yang ada dlm set kecantikan shaklee??? Jom kita tgk...

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Ada yang nak cuba Skin Care Shaklee???Jom jom jom...hubungi ummi sekarang:-)

* Testimoni ini adalah pengalaman ummi dan customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Salam sayang,









Nadiah Khamis (Kak Nadia)
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap)

nadeeyya_kk@yahoo.com

Ahad, 23 Disember 2012

Rambut dh kurang gugur????Alhamdulillahhhh!!!!

Salam sayang semua...maaf, kali ni ummi x dpt menulis panjang..maklum sahaja agak sibuk dengan kenduri kendara di sana sini...

Cuma di sini, ummi ingin share dengan kalian tentang pengalaman customer ummi yang telah ummi anggap macam adik ummi sendiri...Beliau lebih mesra di panggil Dhia...sebelum ini Dhia menghadapi masalah rambut gugur dan mencuba 2 jenis vitamin shaklee bagi membantu masalah yang di hadapinya...

Dhia mencuba B Compleks dan Zinc ...



Dan ini sms yang ummi terima pada 21hb December yang lalu...

As salam...akak, hai,sorry gngu...ini dhia studnt yg ckp ade mslh rambt ue..igt lg x? Alhmdlillah...lps mkn b complex dgn zinc yg akak syorkan da x bnyk gugr da...terima kasih...urm, dhia nak tanye la psl ESP soy collagen yg shaklee punya...sbb kulit mkn berbelang sbb maen sukan..berapa ye n camne collagen ue? Tq...

Alhamdulillah...syukur ummi kerana memang itulah doa ummi setiap kali ada sesiapa sahaja yang membeli apa2 produk shaklee melalui ummi...mudah2an ianya turut berkesan buat kalian...dan ummi harap selepas ini dengan penggunaan esp pula selepas ini, dhia akan memperolehi manfaat yang sama dan mampu membantu masalah kulit berbelang yang dhia alami...

Doa ummi semoga setiap apa yang kalian belanjakan sebagai part of usaha kalian untuk mengatasi apa jua masalah kalian akan di perkenankan Allah SWT...kerana ummi sangat percaya Allah tidak akan mensia2 kan setiap permohonan dari hambaNya yang telah berusaha...Aminnn...

* Testimoni ini adalah pengalaman customer ummi (dhia) dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Salam sayang,










Nadiah Khamis (Kak Nadia)
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 830027]
012-3975808 (sms / wassap)

nadeeyya_kk@yahoo.com

Sabtu, 15 Disember 2012

Wahhhhh..Cantiknyaaaaaaaa...Sape nak cantik jugak?????

Salam sayang semua...Happynya ummi hari ni..kebetulan, hari ni birthday suami kesayangan ummi...Ada pulak customer ummi yang berminat dengan Collagen Powder Shaklee...Bulan ni memang meletopsss Collagen ni...semua nak ambik kesempatan memborong Collagen sbb bulan ni promo buy 6 free 1...

Apa yang buat ummi tambah teruja...sebab customer ni kata, husband dia puji sbb kulit dia rasa moist dan lbh gebu...sbb tu dia  minta ummi order terus beberapa kotak collagen sementara tgh promo sekarang ni...

Ok, jom ummi share kan dengan kalian apa kata pengguna2 Collagen Powder Shaklee:-



Ni Lagi Testimonial bergambar pengguna Collagen Powder Shaklee....
Apa pula kata Puan Nadiah Suhaidi setelah 2 minggu pengambilan
Shaklee Collagen Powder?
Hmmm..bestkan ...Malah ummi sendiri telah mencubanya dan ramai yang menegur perubahan pada kulit wajah ummi...Yang paling penting, suami pun suka...wink wink:-)
Apa kesan pengambilan collagen ni sebenarnya???
 Jom jom...jangan tunggu lagi....Grab promo ni sementara masih ada...:-)

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma. 

 Salam sayang, 
 Kak Nadia

Khamis, 13 Disember 2012

Diet Atkins dan supplement...Perlukah????

Salam sayang semua...Alhamdulillah...Hari ni ummi nak share dgn kalian update terkini MISI MENGURUSKAN BADAN UMMI...bermula dari Bulan Mei 2012 sehingga kini...UMMI DAH LOST ALMOST 35 KG ++...ALHAMDULILLAH....

Hanya dengan menggunakan plan Diet Atkins semata2 tanpa sebarang produk menguruskan badan, alhamdulillah, berat ummi tetap menurun secara berperingkat...

TETAPI!!!!!!

UMMI BUKAN HANYA INGIN KURUS TETAPI UMMI JUGA INGIN BERDIET SECARA SIHAT!!!!

Kerana itu, walaupun ummi tidak bergantung dengan sebarang produk menguruskan badan, ummi memilih untuk menyeimbangkan kualiti diet yang ummi follow secara lebih sihat dengan menambahkan beberapa vitamin yang perlu untuk membalancekan plan diet ini...

Jika kalian follow diet atkins, kalian akan mengurangkan pengambilan banyak serat dan fiber seperti buah2an dan bijirin...walaupun sayuran hijau di benarkan, tetapi ianya masih kurang seimbang berbanding dengan keperluan tubuh badan kita...Malahan kebanyakan diet plan tak kira secara low carb, low fat atau apa sahaja pun, pasti keseimbangan pemakanan di kurangkan dan di sinilah keperluan vitamin bagi menampung kekurangan tersebut...

SUNGGUHPUN BEGITU, ummi tidak nafikan, ada juga sahabat2 ummi yang mengamalkan diet atkins atau apa2 sahaja diet tanpa mengamalkan vitamin2 sebagai pemakanan tambahan...dan mereka juga berjaya...Mengapa????Kerana dengan pengurangan beberapa plan diet pemakanan, ia tetap membantu dalam menguruskan badan...Itu pilihan masing2...

TETAPI, BAGI UMMI...UMMI MEMILIH UNTUK BERDIET SECARA SIHAT!!!!

Cuba baca ini....


Dr. Robert Atkins developed the low-carbohydrate diet that bears his name. Although vitamin supplementation can be beneficial for anyone, it is especially important for low-carbohydrate dieters, Dr. Atkins wrote in his book, "Dr. Atkins' New Diet Revolution." Fruits and vegetables are rich in vitamins but also full of carbohydrates, which the diet restricts. Consult your physician before embarking on the Atkins diet or taking any vitamin supplements.


Nahhh...ini yang di tulis sendiri oleh Dr Robert Atkins iaitu pengasas Diet Atkins ini...

So, berdasarkan pembacaan ummi...Ini antara vitamin2 yang seharusnya di amalkan oleh pengamal2 Diet Atkins khususnya dan pengamal2 diet2 lain umumnya...

1) Multivitamin - Kebiasaannya, multivitamin mengandungi semua gabungan vitamin dan mineral dalam satu tablet. Sepatutnya, sebiji multivitamin seharusnya membekalkan sekurang2nya 30 peratus dari vitamin2 harian yang kita perlukan...

Ini multivitamin yang ummi amalkan....
2) B Compleks - Kebiasaannya B Compleks mengandungi 8 jenis vitamin B.Vitamin B adalah vitamin larut air , di buang melalui sistem perkumuhan dan tidak di simpan di dalam tubuh manusia.. Oleh itu, sepatutnya vitamin B di ambil sebagai pemakanan tambahan kerana ia mudah di singkirkan oleh tubuh badan kita. Antara fungsi b compleks adalah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, menukarkan makanan kepada tenaga,menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Ini B Compleks yang ummi amalkan....
3) Kalsium Magnesium + Vitamin D - Mengapa Calsium di perlukan??? Ini ummi petik dari kata2 Dr Robert Atkins...

According to diet developer Dr. Robert Atkins, you may eat only a few ounces of dairy products per day throughout the course of the diet. Dairy products are the main dietary source of calcium and vitamin D. Your body needs calcium for strong teeth and bones, and it also is an essential element in blood clotting. Failure to consume enough calcium may lead to osteoporosis. You need vitamin D to help your body absorb calcium. Vitamin D deficiencies can contribute to a weakening of your bone structure.


Setahu ummi, kalsium sangat penting untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat...Malahan kalsium sgt penting untuk membantu fungsi otot dan jaringan saraf. Kalsium juga membantu otot agar dapat meregang dan mengecut dengan baik.Dan Kalsium yang terbaik adalah gabungan magnesium dan vitamin D (untuk penyerapan secara maksimum)...

Ini Calcium yang ummi amalkan...
4) Vitamin C- Apakah kelebihan vitamin C dalam diet???Antara lain adalah menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak.Ia juga dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.Malahan,  vitamin c  tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. 

 You should take 360 mg of vitamin C daily, which is 600 percent of what is recommended daily by the U.S. government, according to "Dr. Atkins' New Diet Revolution.Vitamin C reduces how much your eyesight deteriorates as you age. Folate reduces your risk of spinal cord abnormalities. Biotin and pantethine reduce your fatigue.

Ini vitamin c yang ummi amalkan...
5) Omega atau fish oil - Cuba baca statement ini...

Fish oil provides omega-3 fatty acids, which serve many functions, and plays a modest role in hormone production and regulation. Omega-3 fatty acids are also critical for protein restructuring and remodeling, which allows your muscles to recover from stress. This stress can be anything from exercise to work. Supplementing with fish oil can increase your body's ability to synthesize muscle protein. It can be difficult to eat enough salmon and shellfish to get significant quantities of omega-3 fatty acids on a daily basis, so supplementation is a method of accomplishing this, according to Dr. Atkins.

Ini omega guard yang ummi amalkan...


6) Vitamin E - The vitamins on the Atkins Diet protect your body from free radicals that increase your chances of cancer and heart disease and accelerate the aging process, according to Atkins' books. The vitamins have other benefits, according to the college textbook "An Invitation to Health." Vitamin E, for example, reduces your risk of heart attacks and strokes by about 50 percent and slows the progress of dementia

Vitamin E di katakan sangat penting untuk merendahkan kadar kolestrol, mencegah kanser, mengendurkan otot kaki dari kekejangan dan menjadikan anda kelihatan lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang di sebabkan oleh radikal bebas.
   Ini vitamin E yang ummi amalkan...
Dan sebagai sumber fiber bagi membantu pelawasan...ummi amalkan herblax, alfalfa dan lecithin di dalam diet ummi...kerana kekurangan fiber dalam diet atkins kerap kali menyebabkan masalah sembelit di kalangan mereka yang mengamalkan diet ini...


SO, SELAMAT BERDIET SECARA SIHAT KAWAN2:-)
 
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma. 

 Salam sayang, 
 Kak Nadia

Isnin, 10 Disember 2012

Nampak muda 10 Tahun???????

Salam sayang semua...sepatutnya entry ini ummi tulis beberapa hari lepas tapi, maklumlah, banyak pulak kenduri kendara hari minggu lepas..pastu berjalan pulak dengan anak2, lansung entry tu tertangguh...

Teruja kan melihat tajuk tu...hehehe...jom ummi kongsikan dengan kalian kisah sebenar yang berlaku pada hari Sabtu yang lepas...


Hari ni gi ber aerobik di Kay Fitness lagi...sambil duduk2 melepaskan lelah,  sempat jugak ummi bersembang dgn satu geng baru kenai di fitness ni...

Kwn baru : Dik, baru join ke sini? Tak pernah nampak pun...
Saya : Owhh...saya jarang dtg sbb saya keje kat penang...duduk je kat sp ni...
Kwn baru: Owhh..camtu...Bagus la muda2 dah pandai jaga kesihatan...adik akak yg mcm umur adik ni ...hmmm puas pujuk...tapi x minat nak keluarkan peluh...eh, lupa lak nak tanya..umur adik ni berapa?

Saya : ooo...umo saya 36 dahh...
Kwn Baru : Ishhh...laaaa...sebaya la rupanya kita...ingatkan u sebaya adik pompuan i...
Saya : Adik u umo berapa?
Kwn Baru : Adik i baru 26 tahun...
Saya : errrr....(dalam hati ada taman)

Wahhhhh...takkan nampak muda sepuluh tahun kan...syukur sangat kerana usaha ummi tidak sia2...apapun, ummi bersyukur dengan Allah SWT kerana mengurniakan wajah yg sempurna buat ummi..Supplement2 adalah ikhtiar, dan selebihnya tetap datangnya dari Allah SWT:-)

Kalian nak tau apa yg ummi amalkan untuk penjagaan kulit ni???Memang set yang ummi amalkan ini ummi panggil sebagai set kecantikan...ramai juga customer2 ummi yang amalkan set seperti ini dan alhamdulillah mereka juga berpuas hati dengan perubahan positif dan kesihatan mereka menjadi bertambah baik:-)...So, ini lah vitamin2 @ set kecantikan yang ummi amalkan...

1) ESP
2) Collagen Powder
3) B compleks
4) VitaminC
5) Vitamin E
6) GLA











So, kalau tgk kedua - dua gambar ni...memang ada beza tak???hehehehe...Yang pakai tudung hijau ni gambar yang di ambil pada tahun 2002 dan gambar yang pakai tudung warna biru adalah gambar tahun ni...so, apa komen kalian???Betul ke nampak mcm sama dengan masa pakai tudung hijau tuh...ahakssss:-)

* Testimoni ini adalah pengalaman ummi sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Salam sayang,

Kak Nadia

Jumaat, 30 November 2012

Nak Cantik?????Ini promosi yang kalian tungu!!!!

Salam sayang semua...Hari ni, ummi sangat teruja melihat promosi yang shaklee hantarkan untuk bulan ini...Ini antara produk terbaik yang pernah ummi gunakan...Malahan, dengan pengambilannya secara konsisten dan berterusan , ramai yang menegur perubahan kulit ummi yang semakin berseri...Alhamdulillah...

Oleh kerana ummi masih dalam proses mengurangkan berat badan, ummi sangat memerlukan produk ini bagi membantu ummi dalam mengelakkan kulit yang menggeleber, menjadikan kulit lebih anjal dan banyak lagi kesan postif hasil penggunaan produk ini...Inilah produk yang ummi maksudkan...Tadaaaaa...

Shaklee Collagen Powder

Apa agaknya kesan baik jika di amalkan secara konsisten???


  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf


Dan ini pula kesan kekurangan pengambilan kolagen (yang selalu kita tak sedar)...




Mengapa ummi menggunakan collagen dari shaklee???


Hmm...memang ummi tidak nafikan banyak jenama kolagen yang di jual di luar sana..tetapi ummi lbh gemar menggunakan kolagen dari shaklee kerana :-

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
 

 Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran kita. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan kita menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton


Alhamdulillah...setelah beberapa bulan ummi mengamalkan Collagen Powder dari shaklee...mmg ummi dapat rasakan perbezaannya...


Gambar di atas adalah foto sebelum  ummi amalkan collagen dan sebelum ummi berdiet...kulit nampak kusam,kering dan kurang anjal...

Foto ini pula hasil selepas pengambilan kolagen secara konsisten...Alhamdulillah...kulit lebih berseri dan anjal...:-)

Kebetulan, Bulan ini shaklee mengadakan PROMOSI COLLAGEN POWDER...

"BUY 6 FREE 1"

Apa yang bestnya dengan promosi Collagen Powder Buy 6 Free 1 bulan ini???

1) Diskaun harga yang sangat berbaloi dan sukar di percayai
2) Free membership
3) Cash back
4) Dapat free sekotak worth RM 298.00


Dan yang paling best, kesan positif dari penggunaan kolagen..:-):-) Tak mampu nak beli 6 sekaligus???Takpe2...sekotak pun boleh, still dapat juga diskaun harga tu, cuma no 2,3 dan 4 x termasuk..best kan...:-) Jangan lupa hubungi ummi segera:-)

*Testimoni ini adalah pengalaman ummi sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma. 

 Salam sayang, 
 Kak Nadia



Ahad, 25 November 2012

Susu banyak walau tak pernah direct???

Salam sayang semua...Agak lama ummi tidak berkongsi dengan kalian tentang breastfeeding...So, kebetulan, ummi menerima satu private message di FB ummi, terus ummi terfikir untuk mencatatkannya di blog...sekurang2nya bukan sahaja ummi dapat menjawab soalan tetapi turut dapat berkongsi pengalaman ummi dengan kalian....:-)

Ini PM yang ummi terima di FB ummi :-

"Kak...nk tya cmne akk bjaya bg bf ank akk. Sorry byk tya. Sy nyer susu da kurang la...skali pump dpt 2oz jer slalu...sy cam xyakin dpt bg dia bf lg..sy nk tya cmne akk kekalkn susu...apa akk wat hari2...brape akk dpt skali pump...brape oz ank akk minum..."

 "Kak...nk tya.akk amik pil prncg x? Pas sy amik susu lg kurang la..."

Ok, nampaknya ada 2 soalan yang perlu ummi jawab...

Bagi soalan yang pertama sebenarnya ummi pernah tuliskan dalam entry yang lepas...so, maybe sbb entry tu dah agak lama, so susah dah nak jumpa kan...untuk memudahkan kalian, di sini ummi share sekali lagi link bagi bagaimana cara ummi maintain kan susu ummi walaupun ummi hanyalah seorang ibu yang menyusukan anak hanya melalui kaedah pumping semata2...KLIK DI SINI....==> KLIK

Bagi soalan kedua pula, hmmm...ummi memang tak pernah ambil sebarang pil perancang...hehehe...rancang sendiri...tetapi, memang benar...ada antara customer atau sahabat2 ummi yang mengambil pil perancang mengadu dengan ummi bahawa susu mereka berkurangan... 

So, untuk tidak menghampakan kalian, berikut ummi sharekan dengan kalian antara pil perancang yang sesuai untuk di ambil bagi ibu yang menyusukan anak...


1) Pil perancang

Pil yang mempunyai hormon progestron seperti Noriday

Cara pengambilan pil Noriday:-

Mula makan Noriday pada hari pertama haid sehingga habis pek. Ambil pil pada masa yang sama setiap hari.
Pada permulaan mengambil pil Noriday, pencegahan kehamilan alternatif mesti diambil 14 hari yang pertama.
Selepas habis pek pertama, anda perlu meneruskan dengan pek kedua tanpa berhenti, tidak kira jika ada haid atau tidak.Pil ini hendaklah di ambil setiap hari dan pada waktu yang sama. Pil ini di katakan tidak akan mengurangkan susu ibu. 


Namun, salah satu kesan sampingan yang mungkin di hadapi bagi mereka yang mengamalkan pil ini adalah gangguan haid yang lazimnya (jika berlaku) tidak teratur, kerap dan berpanjangan. Peratus kejayaan pil ini ialah 96% hingga 99%. 

Anda dinasihatkan supaya berhenti mengambil pil perancang serta-merta dan berjumpa dengan doktor jika:

o Sakit dada, batuk berdarah dan sesak nafas

o Sakit dan bengkak urat kaki

o Sakit dada yang melampau


o Sakit kepala, muntah, pening, pengsan, masalah penglihatan atau pertuturan, lemah tangan atau kaki

o Ketulan pada buah dada

o Sakit pada bahagian perut 


2) Depo provera (suntikan depo)

Ia adalah sejenis suntikan yang diambil setiap 12 minggu. Suntikan pertama akan diberi pada hari pertama ke hari kelima haid. Selepas itu, anda akan diberi suntikan setiap 3 bulan. Suntikan ini juga di katakan tidak mengurangkan susu ibu. Tetapi kemungkinan untuk period tidak teratur adalah sangat tinggi, kerana setiap jenis perancang keluarga biasanya akan mengganggu hormon kita. Peratus kejayaan adalah 99%.



Salah seorang sahabat ummi pernah mengambil injection ini, tetapi putaran kedatangan haidnya memang tunggang langgang...malahan pernah 2-3 bulan sekali barulah period. Dan apa yang ummi perasan, sahabat ummi ini selalu di serang migraine dan lesu di tempat kerja. Akibatnya, selang beberapa bulan mengambil injection ini, sahabat ummi berhenti mengambilnya kerana tidak tahan dengan sakit kepala yang sering mengganggu beliau. Maklumlah kan, Allah jadikan manusia ini berbeza2, ada yang serasi dengan sesuatu, dan ada juga yang sebaliknya.

Anda tidak boleh menggunakan suntikan depo jika ada penyakit seperti di bawah:

o Darah tinggi

o Penyakit hati


o Herpes sewaktu hamil

o Sakit kuning

o Gatal sewaktu hamil

o Angin ahmar

o Sakit jantung


3) Implanon (implan)



Implan juga merupakan sejenis lagi perancang keluarga yang di katakan sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak, kerana susu tidak akan kering . Implan mempunyai kandungan hormon progestron dan ia berbentuk seperti lidi yang dipasang di bawah kulit pada lengan anda.

Implan (implanon) berkesan mencegah kehamilan selama 3 tahun.

Implan mengandungi hormon progesteron yang mengeluarkan hormon secara berterusan dan menghalang pengeluaran telur. Ia juga menghalang sperma memasuki rahim dengan menukar lendir pada serviks. Perlindungan kehamilan bermula dari hari pemasangan.

Peratus kejayaan adalah 99%.

Kesan sampingan implan:-

Antaranya ialah jerawat, pening kepala, pertambahan berat badan, sengal payudara. Kesan sampingan yang jarang berlaku termasuk rambut gugur, perubahan emosi, perubahan nafsu seks, sakit perut dan senggugut. 


 Menurut pembacaan ummi, ketiga-tiga kaedah ini adalah sangat sesuai diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak. Sungguh pun begitu, nasihat ummi, demi memastikan pil atau apa jenis perancang yang kalian gunakan itu benar2 selamat untuk di gunakan, sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu. 

Pastikan kalian turut memaklumkan kepada doktor bahawa kalian adalah seorang ibu yang menyusukan anak. Memang jika kita tersilap mengambil pil perancang, berdasarkan pengalaman customer dan sahabat2 ummi, susu mereka akan mula menyusut dan akhirnya agak menyedihkan apabila mereka terpaksa memilih untuk top up dgn susu tepung.

Dan, jika kalian terpaksa juga mengambil kaedah2 di atas pastikan kalian menambahkan beberapa supplement yang sesuai demi menampung keperluan tubuh kalian bagi memastikan kesan sampingan yang mungkin berlaku dapat di minima kan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma. 

Salam sayang dan ukhuwah,
Kak Nadia
:(

Khamis, 22 November 2012

Nak Cantik?Nak Kurus? Anda Harus Baca...

Salam Hari Jumaat semua...actually, minggu ni, ummi agak bz sebab attend course ke Langkawi...lama sungguh x jumpa kawan2 seangkatan satu Malaysia...maklumlah, persidangan seperti ni memang di buat setahun sekali...so, setahun sekali la kami berjumpa... 

Kali ni kami semua di bawa ke Langkawi...seronok rasanya bertemu sahabat2 lama ummi...sempat jugak la snap beberapa gambar dgn mereka... 

Ni lagi...
hehehe..dan banyak lagi la...kebetulan ramai pulak yang tegur perubahan ummi...sejak berdiet dan amalkan supplement, ramai yang perasan perubahan dari segi penyusutan berat badan ummi dan kulit ummi yang semakin berseri (cewah, pasannnn)... Yelah, tahun lepas depa jumpa ummi mcm ni...
Hihihi...alhamdulillah...tapi, yang paling menyeronokkan ummi, sebab suami pun happy dgn perubahan ummi ni..so, ummi masih dlm proses penurunan berat (target 50 kg)...huhuhu...dan penjagaan kulit wajah, untuk suami juga kan...sape yang tak suka nampak cantikkan... 

Ramai juga yang bertanya, dlm banyak2 produk shaklee, apa yang ummi amalkan sekarang??? So, ini yg ummi amalkan... 

1) Lps breakfast - mkn vitalea (multivitamin), B Comp (kawal stress), Lecithin (utk up metabolisme dan pecahkan lemak) dan esp (utk sel sihat dan kulit anjal)... 

 2) Lps lunch - mkn vit c, alfalfa, joint health (mslh kaki), Lecithin... 

3) Lps Dinner - mkn collagen (kdg2 wat masker-best...tegang je kulit), zink (utk rambut), Lecithin, garlic. 

4) Sblm tido - ostematrix, vit e @ gla (selang seli) Dan ummi akan make sure minum air at least 3.5 liter sehari... 

Alhamdulillah, badan rasa lbh sihat, bertenaga dan penurunan berat badan menggunakan diet atkins berjalan dgn lbh lancar dengan sokongan pemakanan tambahan ni... 

Jika sesiapa berminat nak cuba, boleh pm ummi ye:-) 

*Testimoni ini adalah pengalaman ummi sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nadeeyya_kk@yahoo.com atau sms di 012-3975808. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma. 

 Salam sayang, 
 Kak Nadia

Selasa, 13 November 2012

BAGAIMANA ANDA MEREALISASIKAN RASA SAYANG ANDA PADA KELUARGA ANDA????

Salam sayang semua...Hmmm...sebenarnya ummi ingat nak update blog semalam, tapi semalam agak kepenatan melayan adik beradik yang datang ke rumah meraikan Harijadi anak ke dua ummi, Nursyaheera Qistyna yang lebih mesra ummi panggil adik...so, dek penat sangat, lepas semua tetamu balik,langsung terlelap...hehehe...SELAMAT HARI LAHIR SAYANG...Inilah anak kecil ummi yang ummi susukan selama 2 tahun lebih dengan susu ibu....




ADIK BERSAMA KAKAK DAN SEPUPU2NYA

Kebetulan, semasa majlis hari jadi tu, ada yang ternampak vitamin2 shaklee yang tersusun rapi di satu bahagian rumah ummi...langsung ummi di ajukan pertanyaan...

"Eh, kata qistyna (adik) dah stop menyusu dah, sape lak yang ambil vitamin2 shaklee ni lagi???"

Hehehehe...Sejujurnya jawapan pertama sekali, as a distributor shaklee, tentulah ummi perlukan stok2 barangan shaklee di rumah, sebab bukan semua customer ummi yang ummi poslaju pesanan2 mereka tetapi ada juga yang lbh suka membuat temujanji dengan ummi untuk mengambil sendiri stok2 vitamin ini...Dan walaupun memang benar, ummi mengenali shaklee dan menjadi pengguna vitamin2 shaklee secara konsisten semasa ummi menyusukan anak dahulu, tetapi siapa kata Shaklee hanya untuk ibu yang menyusu? Shaklee sebenarnya mempunyai pelbagai deretan vitamin yang boleh diambil oleh mereka yang  sentiasa ingin mengekalkan kesihatan mereka , mereka yang dalam proses pemulihan dan mereka yang sedang sakit....

Kehidupan hari ini yang memaksa rata-rata pasangan yang berkahwin bekerja untuk sama-sama menyara keluarga demi untuk memenuhi segala keperluan dan kehendak semasa membuatkan adakala pengambilan makanan menjadi tidak seimbang. Ummi sendiri, adakalanya kerana terlalu sibuk, terpaksa menyatukan waktu makan pagi dengan waktu makan tengahari dalam satu waktu...

Bagi yang menyedari hakikat ini, memang telah siap sedia menyediakan ruang kewangan atau budget untuk membeli makanan tambahan sebagai makanan pencegah kepada kebarangkalian sakit yang boleh di dapati kerana tekanan kerja , cara hidup dan pengambilan makanan yang adakalanya tidak lengkap dalam sehari.

Alhamdulillah ramai ibu yang berkongsi vitamin even hanya trial pack untuk dimakan bersama suami tersayang. Benarkah suami juga perlu vitamin? Hanya seorang isteri sahaja tahu keadaan dan keperluan si suami. Jika asyik melihat suami pulang dan merungut keletihan, tiada mood bersama untuk keintiman, balik terus tidur...tiada masa kualiti bersama isteri dan anak.....maka kita dah tahu suami perlukan sesuatu. Namun jika si isteri perasan si suami jatuh sakit sehingga terlantar ke hospital baru membuka mata tentang keperluan suami....waktu itu si isteri perlu berusaha dengan lebih keras demi memastikan suaminya sihat semula.

Memang tidak dinafikan rata-rata suami tak suka makan vitamin. Atau kata lain perlu dipaksa.....tak salah, kita hidangkan beberapa biji vitamin untuk diambil selepas makan malam. Mula2 memang amik masa untuk minta suami makan....nanti lama kelamaan si suami akan dapat bezakan bila dia perlu makan dengan tidak. Percayalah......

Malahan, apabila ummi menyedari perubahan baik yang ummi dapati hasil pengambilan vitamin2 ini, ummi share kan pula dengan seluruh keluarga ummi...baik adik, abang, abah dan sepupu2 serta adik ipar ummi, turut menjadi pengguna supplement ini..kerana pengambilan pemakanan tambahan atau supplement dapat meningkatkan tahap kesihatan mereka...

Malahan ramai juga pelanggan2 yang turut berkongsi kebaikan vitamin2 ini dengan keluarga mereka...bukan sahaja lebih jimat, malahan rasa sangat puas kerana berkongsi kebaikan semua vitamin2 ini...Jom kita tengok testimoni mereka:-
 

Testimoni  1

Cepat betul vitamin saya abeh..satu family kongsi..mula2 saya paksa hubby makan skali. Dia reject tp skrg dia akui mkn vitamin badan dia rasa cergas dari biasa, mood pn makin ok..hehe pastu mama saya pn join sbb dia ngadu letih jaga anak saya. Mama try vitalea, b-complex, ostematrix dgn alfalfa..alhamdulillah dh kurang letih..adik pulak ada masalah buang air besar, dah mcm2 produk guna tak berkesan. saya suggest alfalfa, seronok dia skrg hari2 dh ble buang banding dulu seminggu 2x jer.hehe...
ps: Insya Allah ptg nnt saya transfer payment ke akaun akak.
Terima kasih yea kak..

 

Testimoni 2 

Ini pula pengakuan Hadha......
Sumber asal : Blog yoursupermom

Jalan-jalan Melbourne : Antibodi Tinggi Dengan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah. Sudah hampir 9 bulan saya bersama Shaklee. Memang mengagumkan terutama dari aspek kesihatan saya dan Icha.

Terkini saya nak share, pengalaman baru balik bercuti di Melbourne. Perubahan cuaca dan suhu yang dialami oleh kami tiga keluarga menyebabkan 9 daripada 13 orang yang join the trip demam-demam, bermula daripada hari terakhir di sana, membawa kepada hampir seminggu di Malaysia (setelah pulang)

Cuba teka siapa yang tak demam?

Saya, hubby, Icha dan ibu saudara hubby.

Rahsianya? Pastilah Shaklee. Sebelum berangkat, saya memastikan kami sekeluarga (saya, hubby dan Icha) telah mendapat perlindungan secukupnya. Segelas Nutriferon dibancuh untuk minuman saya dan hubby. Pillbox Shaklee penuh saya isi dengan B Complex, Vitamin C, Vitalea, Zinc Complex, Alfalfa dan Ostematrix. Saya 'extra'kan B Complex dan Vitamin C sebab kedua-dua vitamin wajib.

Ibu mertua ada bertanya sebab risau pillbox saya kena tahan dengan imigresen, tapi saya buat tak tahu sebab saya tahu vitamin bukan bahan larangan (just kena declare je). Mujurlah, bekalan vitamin saya sangat membantu, malah mak sendiri tumpang makan bekalan vitamin saya sebab dia dah mula demam. Hehe. Nasib baik saya bawak extra, kalau tak mesti tak cukup vitamin-vitamin tu.

Setiba di Malaysia, cuma saya, hubby dan Icha aje yang steady. Yang lain semua dah sohseh-sohseh. Itupun hubby dah ada tanda-tanda demam (sebab masa kat Melbourne saya sorang yang konsisten makan vitamin ~ benefits Icha sekaligus!). Balik ke Teluk Intan, mak ada tanya samada kami semua sihat, kata hubby cuma saya dan Icha aje yang masih sihat. Kata emak, mereka semua kurang sihat. Hubby sendiri dah start batuk-batuk.

Yang penting, kena konsisten makan vitamin. Saya sangat bersyukur sebab Icha tak pernah demam teruk-teruk lebih daripada sehari setakat ni. Demam pun tak meragam. Antibodi Icha sekuat lengannya yang berulas-ulas tu. Saya pula terakhir demam masa bulan Ramadhan baru ni sebab main habuk di stor. Lepas tu, saya tak pernah demam.

So, jangan ngelat makan vitamin ye kawan-kawan. Bukan saja untuk sihat dan bertenaga, tapi untuk awet muda. Tudung saya mahal-mahal, so vitamin saya pun kenalah mahal-mahal juga kan? ;)



Sumber asal : Blog anakku wiraku...
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nadeeyya_kk@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-3975808


Salam sayang dan ukhuwah,
Kak Nadia 

Jom friend dgn kami di Facebook!!

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih kerana singgah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails