Buat putri - putri kesayanganku....

Blog ini adalah khusus mengenai sharing saya dan customer2 saya yang menggunakan produk Shaklee, kisah penyusuan saya sebagai EP MOM selama 2 tahun setengah, semua memori hidupku,semua kegembiraanku, kedukaanku,obsess ku dalam menghayati erti penyusuan,kebanggaan ku mengenai anak2 ku tersayang (Syasya Dan Qistyna) dan buat semua insan-insan di luar sana yang ingin berkongsi pengalamanku...Semoga setitik dakwat mampu membuat sejuta manusia berfikir tentangnya...


Sahabat2 kesayangan ummi

Doa (Ya Allah...Kabulkan Doa Kami)..

Bismillahirahmanirrahim...Ya Rahman Ya Rahim Ya Allah..Kurniakan rahmat dan kasih sayangMu ke atas kami..Berikan faedah dan kebaikan ke atas semua sahabat yang mengunjungi blog ini, kuatkan ikatan persahabatan dan ukhuwah kami dalam keberkatan Mu, murahkan rezeki kami, permudahkan lah semua urusan kami, kabulkan lah semua permohonan kami, panjangkan usia kami agar kami dapat beribadat kepada Mu dan hidupkanlah dan matikan lah kami dalam cahaya keimanan dan keredhaan Mu...amin...ya rabbalalamin...

Montage Group Intifada

Selasa, 20 Disember 2011

Jalan Penyelesaian Bagi Masalah Sendi...

Salam sayang semua...dalam lebih kurang seminggu yang lepas, ummi telah berjumpa dengan upline kesayangan ummi, N..kebetulan beliau datang bercuti sekeluarga ke Penang, so ummi tak lepaskan peluang untuk berjumpa dan mengambil ilmu2 kejayaannya...(Thanks N for ur sharing)...sempat juga semasa itu, ummi utarakan masalah yang di hadapi oleh kakak sulung ummi yang menghadapi masalah arthritis (masalah radang sendi)...paling N tekankan ialah 'kewajipan mengambil omega utk masalah sendi ni' selain dr pengamalan ostematrix (kalsium magnesium)...


Kebetulan, malam tu, ummi tergelunsur (eh,betul ke ayat ummi ni) semasa mandikan anak...tulang yg berhampiran lutut berbunyi kuat...akibatnya rasa sgt2 sakit...masa tu ummi ingat lutut ummi patah dah (dah la ummi ni 'cute' orangnya)...tapi, kalau patah mestilah langsung tak leh jalan...so, bangun pagi tu, memang sakit sesangat la sampai nak solat pun susah nak bersila...


Teringat pesanan N hari tu, so, lepas ambil breakfast ummi tambahkan pengambilan vitamin...jika sebelum ni ummi hanya ambil vitalea dan b compleks tapi pagi tersebut ummi tambah pengambilan Omega sebanyak 3 biji...dan semestinya intake water (air kosong) juga ummi upkan dr 3 liter kepada lebih dr itu...malahan ummi bawa bersama bancuhan Performance Drink untuk recover intake water ummi...


Selang seminggu ummi tambahkan pengambilan Omega sebanyak 3 biji setiap hari, ummi tersedar bahawa sakit di bahagian joint lutut ummi berkurangan...kalau sebelum ni ummi akan terhincut2 berjalan dan adakala bila aircond dalam kereta agak kuat, bahagian tersebut akan mula rasa berdenyut2...tetapi, rasa tersebut mula berkurangan (serius ni), walaupun masih belum sembuh sepenuhnya...ummi percaya, jika setiap suatu usaha yang kita ambil utk penambahbaikan diri kita diiringi dengan doa yg berterusan dr allah, insyaallah allah pasti mendengar doa hambanya...


Berdasarkan pengalaman ini, ummi semakin yakin bahawa sesiapa yang ada masalah sendi atau radang sendi (arthritis), maka inilah jalan keluar yang boleh di cuba..ummi percaya ramai ibu2, kakak2 atau saudara mara kita di luar sana turut menghadapi masalah yang sama, tetapi bergantung dengan ubat tahan sakit semata2 tetapi maybe ada jalan keluar yang lebih natural...So, inilah supplement yang ummi rasakan sangat2 sesuai bagi mereka yang menghadapi masalah sendi :-
Gambar ihsan dr :
 
1) Ostematrix - Sekilas fakta mengenai ostematrix:-

a) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
b) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
c) Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti  

perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.*
d) Membina tulang dan gigi yang kuat
e) Mengurangkan risiko osteoporosis



2) Omega Guard - Sekilas fakta mengenai Omega (Minyak Ikan):-


Orang Eskimo jarang mengalami artritis reumatoid kerana mereka banyak makan ikan. Orang Jepun juga mengamalkan diet yang mengutamakan ikan. Itu sebabnya kes artritis (sakit sendi) di dua negara itu jauh lebih rendah berbanding negara lain.

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mengalami artritis reumatoid ringan, pengambilan minyak ikan kod boleh mengurangkan keperluan ubat anti-keradangan bukan steroid (NSAIDs).


Minyak ikan kod yang kaya dengan asid lemak Omega-3 penting untuk orang dewasa yang mengalami artritis dan masalah lain yang berkaitan tulang. Penggunaan asid lemak Omega-3 boleh mengurangkan pengeluaran bahan kimia yang menyebabkan keradangan sendi.


Bagi pesakit arthritis, keradangan adalah seperti pisau bercerancang kerana enzim boleh menyebabkan masalah serius. Keadaan ini berbeza pada orang sihat kerana enzim tidak aktif. Di samping mengurangkan pengeluaran bahan kimia yang menyebabkan keradangan, asid lemak Omega-3 boleh merendahkan risiko kerosakan rawan.



Artritis reumatoid adalah penyakit sistem imun yang menyakitkan, menyebabkan pesakit berasa tidak selesa dan mengalami bengkak pada sendi, saraf, otot, tendon, pembuluh darah dan tisu perantara di dalam badan.

Artritis reumatoid boleh menyerang individu tanpa mengira peringkat umur, tetapi kebanyakannya membabitkan kumpulan usia antara 25 hingga 40 tahun. Ratusan ribu penduduk di United Kingdom, termasuk kanak-kanak, mengalami masalah ini.


 3) Performance Drink - Sekilas fakta mengenai PD:-


Pesakit sendi atau radang sendi seharusnya mengamalkan pengambilan air yang banyak bagi memastikan cecair dan bendalir dalam badan sentiasa seimbang. Oleh itu, PD yang di datangkan dengan formula opticarb sangat2 membantu dalam memastikan kandungan gula dalam darah seimbang dan cecair dalam badan sentiasa mencukupi.


Dan bagi kalian yang memang agak sukar nak mengamalkan air pada tahap yang di kehendaki oleh tubuh badan, PD adalah jalan penyelesaiannya!!!


Anda ada masalah yang sama???Atau ibu bapa atau saudara mara yang menderita sakit sendi seperti ini???Ingin mencuba???Sila sms ummi di 0123975808 atau email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com...


Salam sayang dan ukhuwah,
Kak Nadia...

1 ulasan:

  1. banyak juga khasiatnya ea? bagus untuk kesihatan..

    BalasPadam

Jom friend dgn kami di Facebook!!

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih kerana singgah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails