Buat putri - putri kesayanganku....

Blog ini adalah khusus mengenai sharing saya dan customer2 saya yang menggunakan produk Shaklee, kisah penyusuan saya sebagai EP MOM selama 2 tahun setengah, semua memori hidupku,semua kegembiraanku, kedukaanku,obsess ku dalam menghayati erti penyusuan,kebanggaan ku mengenai anak2 ku tersayang (Syasya Dan Qistyna) dan buat semua insan-insan di luar sana yang ingin berkongsi pengalamanku...Semoga setitik dakwat mampu membuat sejuta manusia berfikir tentangnya...


Sahabat2 kesayangan ummi

Doa (Ya Allah...Kabulkan Doa Kami)..

Bismillahirahmanirrahim...Ya Rahman Ya Rahim Ya Allah..Kurniakan rahmat dan kasih sayangMu ke atas kami..Berikan faedah dan kebaikan ke atas semua sahabat yang mengunjungi blog ini, kuatkan ikatan persahabatan dan ukhuwah kami dalam keberkatan Mu, murahkan rezeki kami, permudahkan lah semua urusan kami, kabulkan lah semua permohonan kami, panjangkan usia kami agar kami dapat beribadat kepada Mu dan hidupkanlah dan matikan lah kami dalam cahaya keimanan dan keredhaan Mu...amin...ya rabbalalamin...

Montage Group Intifada

Khamis, 19 Januari 2012

Penapis air yang paling efektif...Get Clean Water Pitcher!!!

Salam sayang semua...actually, baru2 ni ummi ada beli penapis air baru...tapi bukan utk ummi...ummi belikan utk abah ummi...sempat jugak la ummi menelek2 kegunaannya, mencuba dan SERIUS UMMI SANGAT2 MENYUKAINYA...(nak kena beli satu nih letak kat pejabat...hehehe)...Kebiasaannya penapis air yang banyak kita lihat pada hari ini, memang di pasang terus dari aliran air paip dan kebanyakkannya berharga ribu riban...so, kerana itu, tak semua orang mampu untuk memilikinya dan terpaksa memilih untuk memasak air paip setiap hari bagi mendapatkan air bersih...


Dahulu ummi selalu berangan akan ada penapis air yang boleh di bawa ke sana sini...tapi iyelah, kebanyakkan agak rumit kerana lazimnya penapis air akan di pasang terus ke paip...so, nak kena buka pasang balik...buka pasang balik...ishhh lecehnya...hmmm..kalau ada yang mobile kan bagus...


So, meh tengok dulu bentuk penapis air yang ummi maksudkan sgt2 bagus dan boleh di bawa ke sana sini...

TADAAAA...MEMPERSEMBAHKAN...GET CLEAN WATER PITCHERRR...



Mengapa ummi sangat sukakan Penapis air ini????


1) Harganya yang sgt2 berbaloi (Anda takkan mempercayainya!!!)...
Dengan membeli Set ini, kalian akan mendapat 3 filter tambahan...
Calculation : 1 filter ini boleh menapis lebih kurang 80 gallon air
So, 80 X 3 filter = 240 gallon
240 gallon = 908.25 liter 


Katakanlah sebotol air mineral besar (1.5 liter) berharga RM 2.00 sebotol
So, anggaran 908.25 liter air adalah bersamaan 606 botol air mineral bersaiz besar!!!!
606 botol X RM 2.00 sebotol = RM 1,212.00 


Whatttt??? Ini bermakna jika kalian menggunakan penapis air ini kalian akan berjimat SEBANYAK 3 KALI GANDA PENGURANGAN KOS...SEE????


2) 'Installation' yang sgt2 mudah...
Kebiasaannya penapis air yang di pasang terus ke paip memerlukan installation...malahan adakalanya pemasangannya yang sgt sukar dan berserabut turut memeningkan kepala....sudahnya terpaksa la mengharapkan si penjual memasang dan terpaksa memanggilnya semua utk membukanya jika perlu...tapi, ummi sgt2 suka dgn penapis air ini yg sgt mudah pemasangannya...



Inilah rupa bentuk sistem filter yang terdpt dlm penapis air ini...hanya 3 langkah mudah...dan just masukkan filter yang telah siap di pasang ke dalam bahagian hijau dalam filter tersebut...mudah bukan...semudah ABC...i likeee...


3) Filter yang kecil tetapi hebat...


Jom tengok antara bahan yang mampu di tapis oleh 'si kecil' ini (Kecil2 cili padi)-di sahkan oleh NSF/ANSI




























4) Mudah di bawa ke mana2...oleh sebab ianya berbentuk jag di tambah dengan saiznya yang kecil (tinggi lagi botol minuman 1.5 liter tu) memang muat je nak masuk beg mana pun...beg yang ummi hantar nurseri anak pun muat...sangat2 menyenangkan...tak yah nak beli air mineral kalau pergi travel dgn keluarga...jimat belanja kan....


5) Senang nak tau bila perlu tukar filter...bukan main agak2 je...kebanyakan penapis air takde petunjuk...kena main agak2 je...selalunya si penjual akan kata...bila air tapis tu dah kecil maknanya kena tukar la tu...ishhh...mcm tu pulak...so, dgn adanya petunjuk ini bg ummi lbh selamat dr main agak2 je...


Malahan ummi perhatikan untuk menapis air sehingga memenuhi satu jag hanya memerlukan masa yang sgt singkat sekitar 3-5 minit sahaja...dan satu jag ini boleh menapis air sekitar 2.5 liter air ...banyakkan...

Sedikit sharing yg ummi 'belajar' dr Mommylyna...

Pengambilan air 8 gelas sehari sudah outdated.

Recent RI(Recommanded Intake) for ladies:
Non pregnant non BF = 2.7L
Pregnant ladies = 3L
BF moms = 3.8L
So, jika ada yang berminat dgn penapis air ini, just sms ummi di 0123975808 atau email ummi di nadeeyya_kk@yahoo.com...


Salam sayang dan ukhuwah,
Kak Nadia

3 ulasan:

  1. wah bagus informasi nyer..:)hehhe

    BalasPadam
  2. macam berbaloi je kalau nak beli kan.. InsyaAllah kalau rezeki murah nanti angkut satu. hehe

    BalasPadam
  3. hai sharul izam...mekasih...tapi serius memang berbaloi la guna water pithcer ni...murah pun ye jugak:-)

    Aida...hehehe...boleh je...tak mahal pun...utk geng gbs ada special diskaun...dlm rm 300 lebih je..:-) Murahkan...pastu leh bawak gi sana sini...memang terbaekkkk:-)

    BalasPadam

Jom friend dgn kami di Facebook!!

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Terima kasih kerana singgah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails